Маски для обличчя з ламінарії, зображення


Як правило, маски з бурої водорості, так званої ламінарії, застосовують для обгортання тіла, проте все частіше їх стали використовувати в якості маски для обличчя, а все завдяки своїй великій цінності.


З давніх часів ламінарію вживали в їжу, у зв'язку з чим їй придумали більш звичне для нас на сьогоднішній день назву - морська капуста. До її складу входить величезна кількість йоду, мікро- і макроелементів, тому водорості вважають відмінним продуктом харчування.

Однак крім цього їх ефективно використовують в лікувальній практиці. Завдяки обгортанню морськими водоростями, можна відкоригувати фігуру, а дякуючи маскам - поліпшити стан шкірних покривів. Особливо корисні такі маски, якщо ваша шкіра старіє.





При регулярному застосуванні морських водоростей можна добре розгладити зморшки, поліпшити кровообіг, відновити процеси регенерації. При цьому шкіра обличчя істотно омолоджується, пропадають набряки, оскільки з організму виходять токсини і шлаки.

Рецепти масок з водоростей:

1. Класична маска для обличчя з морських водоростей. Приготувати її дуже просто: залийте водою 1 столову ложку ламінарії водою (20 градусів за Цельсієм), настоюйте 2:00 для набухання, потім трохи віджавши масу, можна сміливо її використовувати. Нанесіть її товстим шаром на підготовлену шкіру на півгодини. Зніміть маску за допомогою ватного диска, а після вмивайтеся водою кімнатної температури. Після такої маски ваша шкіра стане свіжою, зволоженою і підтягнутою. Маску можна використовувати для будь-якого типу шкіри.

2. Маска з морської водорості для шкіри обличчя сухого типу. Необхідно приготувати маску класичним способом, після чого додати в неї 2 чайні ложки будь-якого рослинного масла, 1 яєчний жовток і 2 чайні ложки майонезу. Ляжте і нанесіть на обличчя в такому положенні отриману масу. Тримайте півгодини, після чого змийте прохолодною водою, нанесіть зволожуючий крем. У результаті отримаєте сяючу, м'яку і зволожену шкіру.

3. Маски з морських водоростей (ламінарії) для старіючої шкіри. Дану маска роблять, щоб отримати ефект розгладжування і підтягування старіючої шкіри. Для цього залийте 1 столову ложку ламінарії чистою водою, температура якої повинна бути 20 градусів за Цельсієм, щоб розм'якшити продукт. Залиште так настоюватися на 1,5-2 години (ламінарія повинна повністю набрякнути). Для маски необхідно використовувати розбухлу масу, злегка її віджавши, видаливши надлишки вологи.

Додайте в отриману масу 1 чайну ложку меду. Нанесіть кашку на обличчя, прийнявши положення лежачи. Тримайте маску на обличчі протягом 25 хвилин, повністю розслабившись. Приголомшливий ефект ви помітите після першого разу. Дані маски можна використовувати не більше 1-2 разів на тиждень.

4. Маска для обличчя з бурої водорості для проблемної і запаленої шкіри. Приготуйте кашку класичним способом, додайте 2 чайні ложки соку алое, який попередньо (за два тижні віджимають і витримують в холодильнику весь цей час). Готову маску нанесіть на обличчя, перебуваючи в положенні лежачи. Через 25 хвилин обполосніть обличчя кип'яченою водою при температурі 20 градусів за Цельсієм.

Протипоказання для масок з морських водоростей

Якщо ви вирішили провести в домашніх умовах процедури для обличчя на основі бурих водоростей, пам'ятайте, що у них є протипоказання. Речовини, що містять йод, протипоказані для людей, у яких є захворювання щитовидної залози, хронічні і гострі інфекції, онкологічні захворювання, варикозне розширення вен, алергія на йод. Крім того, врахуйте, що нанесення масок з морськими водоростями на обличчя роблять на попередньо очищену скрабом шкіру, щоб збільшити ефективність всмоктування поживних речовин. Маски будуть давати необхідний результат, якщо їх використовувати систематично 1 раз на тиждень.