Косметичні властивості калини для шкіри


Багато тисячоліть калина завойовувала собі статус легендарного і символічного дерева, а все завдяки своїй красі і, звичайно ж, корисним властивостям. Народна медицина активно застосовує плоди цього дерева для лікування різноманітних захворювань, а домашня косметологія з метою усунення багатьох косметичних проблем. У наш час калина абсолютно не втратила свої корисні властивості, особливо для шкіри обличчя, оскільки вона приносить колосальну користь. 




Сік калини багатий магнієм, фосфором, залізом, органічними кислотами, дубильними речовинами, вітамінами. Не менш корисні квіти і листя даного дерева. Відомо, що сік калини надає заспокійливу, тонізуючу, протизапальну дію. За допомогою цієї ягоди можна усунути жирність шкіри, нормалізувати роботу сальних залоз, боротися з прищами, висипом вугрів, а також відбілити шкіру. 

Наприклад, зробити менш помітними веснянки і усунути пігментні плями можна, протираючи обличчя чистим калиновим соком. Дана процедура допоможе запобігти старінню шкіри, оскільки пектинові речовини, що містяться в калиновому соці, допомагають зберігати тонус і пружність шкіри. Причому сік калини можна використовувати в чистому вигляді, а можна в поєднання з іншими не менш корисними інгредієнтами (маслами, медом і молочними продуктами). 

Калина для обличчя: 

1. Калина для відбілювання шкіри обличчя. За допомогою калини можна не тільки відбілити шкіру, але і звузити розширені пори. Для цього змішайте сік калини з яєчним білком (інгредієнти потрібно взяти в однаковій кількості) і робіть щодня маски по півгодини протягом 155-20 днів. Щоб підсилити ефект, можна додати в маску лимонний сік. 

2. Калина для жирного типу особи. Дівчат, яких турбує надмірна жирність шкіри, можуть робити наступну процедуру: вичавіть сік з ягід калини, змочіть у ньому чисту серветку, прикладіть її до обличчя. Можлива поява роздратування, тому робіть 2-3 процедури по 10 хвилин кожна з невеликими перервами між ними. Після обов'язково змастіть обличчя живильним кремом. 

3. Калина для зрілої і в'янучої шкіри обличчя. Освіжити і омолодити шкіру, що в'яне можна за допомогою такої маски: візьміть 2 столові ложки калинового соку, 1 жовток, 1 столову ложку оливкової олії, 1 чайну ложку меду. Ретельно збийте все міксером і нанесіть масу на шкіру. Через 15 хвилин вмивайтеся водою, поступово знижуючи її температуру. 

4. Калина для сухої шкіри обличчя. У поєднанні з медом, гліцерином і рослинним маслом ягоди калини служать ефективним засобом проти сухості шкіри, а також від її старіння. Для цього ретельно розітріть ягоди калини, змішайте з раніше перерахованими компонентами, узятими в рівних частинах. Якщо маса вийшла недостатньо густою, можна додати вівсяної муки. Нанесіть її на обличчя, попередньо очистивши шкіру. Через 15 хвилин, змийте маску теплою водою, після обполосніть холодною. 

5. Калина для проблемної шкіри з прищами. Якщо на вашому обличчі є прищі або веснянки, сметанно-калинова маска вам допоможе. Для її приготування візьміть сметану і сік калини в рівних частинах і нанесіть їх на шкіру. Через 20 хвилин змийте маску, після чого змажте шкіру топленим маслом. 

6. Лосьйон з квітів калини активно тонізує, освіжає і підтягує шкіру обличчя. Приготувати його можна так: квітки калини залийте окропом, залиште на 2:00, щоб вони настоялися, процідіть і змочіть тампон в ньому, протирайте шкіру обличчя щодня. 

7. Калина для втомленою шкіри обличчя. Маска з листя калини відмінно зменшує і тонізує шкіру обличчя. Подрібніть свіже листя. Нанесіть їх на шкіру, попередньо змастивши її жирним кремом. Через 10 хвилин змийте, використовуючи для цього відвар трав. 

8. Калина для проблемної шкіри з висипом вугрів. Візьміть 200 грам стиглих ягід калини, подрібніть їх у блендері, протріть через сито так, щоб вийшла маса однорідної консистенції. Поставте кашку на слабкий вогонь, додавши туди 20 мілілітрів води, постійно помішуйте, доведіть масу до густого стану. Зніміть з вогню, остудіть, нанесіть на розпарене обличчя, використовуючи для цього ватний тампон. 

Тримайте маску протягом 1 години. Врахуйте, що за цей час потрібно полежати або хоча б не рухати особою. Зніміть маску за допомогою рушника, змоченого в теплій воді, вмийтеся гарячою водою, після зробіть холодний компрес з метою звуження пор. Так як після процедури, пори трохи розширені, на вулицю виходити не варто, оскільки в них може потрапити пил. Курс процедур - 2 тижні.